Oscypki z grilla
Oscypek, czyli wędzony ser z owczego mleka. Prawdziwy przysmak z polskich gór! Objadaliśmy się nimi w czasie pobytu w Polańczyku;)

Jak widać na fotkach, wrzuciliśmy na ruszt te najmniejsze oscypki (30 g). W środku grillowany oscypek staje się mięciutki, a opieczona skórka bardzo aromatyczna. Pyszota;) Jeśli chcecie wrzucić na grilla dużego oscypka, najwygodniej jest go wcześniej pokroić na centymetrowe plastry i opiec z każdej strony. Pod wpływem wysokiej temperatury oscypek mięknie, nie topi się, więc można go śmiało smażyć lub opiekać. Jeśli jeszcze nie próbowaliście, gorąco zachęcam;)
Kochani, pomagajmy !!!
Rozliczając swój PIT możecie pomóc Bartkowi. Dla nas to tylko 1% podatku - dla rodziców Chłopca to możliwość pokrycia kosztów rehabilitacji.