Surówka z marchewki
To zwykła prosta niepozorna surówka, ale za to jej smak jest przepyszny? Może być wspaniałym dodatkiem do mięs, ryb, a także do codziennego obiadu. Polecam Wam wcinanie marchewki jak najczęściej;) To warzywko jest lekkostrawne, a do tego bogate w witaminy (wit. A, B1, B2, PP) i minerały (potas, wapń, żelazo).
Porcja dla 2 osób:
- 3 duże marchewki
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka śmietany 12% lub 18%
- sól i pieprz

Opłukaną i obraną marchewkę zetrzyj na tarce o średnich lub dużych oczkach. Dodaj do niej czosnek przeciśnięty przez praskę oraz śmietanę i majonez. Do smaku przypraw solą i pieprzem. Całość wymieszaj.
Możesz podawać zaraz po przygotowaniu, ale nabierze lepszego smaku, jeśli schłodzisz ją w lodówce przez minimum 30 minut.

Kochani, pomagajmy !!!
Rozliczając swój PIT możecie pomóc Bartkowi. Dla nas to tylko 1% podatku - dla rodziców Chłopca to możliwość pokrycia kosztów rehabilitacji.